Search

ישראל סבן | ישראל סבן מנהל חדשות

Search
Close this search box.

ישראל סבן: הכירו: המסוק שמחזיר הביתה את שלושת החטופות

זה יקרה סוף סוף היום: שלוש החטופות הראשונות, רומי גונן, אמילי דמרי ודורון שטיינברכר, צפויות להגיע לגבול הדרומי של הרצועה עם מצרים. משם, הן  צפויות לעבור לחיים החדשים בישראל, שיתחילו עם האשפוז במרכז הרפואי שיבא, כשהם מועברות במסוק, ככל הנראה "ינשוף".

מסוק הינשוף המכונה גם "בלאק הוק" או UH-60, ממלא תפקיד מרכזי במשימות תובלה וחילוץ של צה"ל. מסוקי הינשוף הופעלו במשימות קריטיות להבטחת פינוי בטוח של החטופים שנחטפו במהלך מתקפת הטרור ב-7 באוקטובר 2023, ונמסרו לידיהם של צוותים רפואיים ובני משפחותיהם בתנאים מהירים ובטוחים.

בין החטופים שהועברו במסוק הינשוף ניתן למנות את נועה ארגמני ואחרים, שנמצאו במצבים רפואיים ונפשיים מורכבים לאחר שחרורם. מסוקי הינשוף איפשרו פינוי מהיר מבסיסים קרובים ברצועה אל מרכזים רפואיים, בהם בית החולים תל השומר, לצורך קבלת טיפול רפואי ושיקום.

מסוק הינשוף הוא גרסה צבאית של ה UH-60 Black Hawk  האמריקאי, שפותח על ידי חברת "סיקורסקי". המסוק נכנס לשירות בצבא ארצות הברית בשנת 1979, ומשמש מאז עשרות מדינות, כולל ישראל. גרסת הינשוף, שפותחה במיוחד לצורכי צה"ל, מצוידת במערכות מתקדמות המותאמות למשימות חילוץ, תובלה ולחימה בתנאי שטח מגוונים.

המסוק מצויד בשני מנועי טורבינה מדגם  T700  שמעניקים לו עוצמת מנוע גבוהה ואמינות יוצאת דופן. הוא מסוגל לשאת עד 14 נוסעים או עומס מטען של כ-4 טון. מהירותו המרבית של הינשוף היא כ-295 קמ"ש, וטווח הטיסה שלו מגיע לכ-590 ק"מ, מה שמאפשר לו לפעול ברדיוס רחב במיוחד.

המסוק מתאים למשימות מגוונות, כולל פינוי נפגעים, תובלת כוחות, סיוע אווירי ולוגיסטי. מערכותיו של הינשוף מתוכננות לעמוד בתנאי קרב ובתנאי שטח קשים, דבר המבטיח ביצועים עקביים גם בסביבות עוינות.

יכולתו להגיע במהירות ליעדים מרוחקים ולהגיב בזמן אמת למצבים משתנים הופכת אותו לנכס אסטרטגי. גרסת הינשוף בצה"ל כוללת מערכות קשר, ניווט ובקרה מתקדמות, וכן הגנה מפני טילים.

למרות יתרונותיו הרבים, לינשוף ישנם גם חסרונות. תחזוקתו דורשת משאבים רבים, כולל עלויות גבוהות וחלקי חילוף ייחודיים. בנוסף, למרות עמידותו, הוא רגיש לפגיעות ישירות באזורים מסוימים, מה שמצריך אמצעי הגנה ותכנון מבצעי מדוקדק.

בתוך מסוק ה"ינשוף" של צה"ל, אחד האתגרים המשמעותיים עבור הנוסעים והצוות הוא הרעש הרב השורר בתוכו. רעש זה נובע מהמנועים החזקים, המדחפים והמערכות המכניות שמניעות את המסוק. רמת הרעש בתוך תא הנוסעים עשויה להגיע לכ-90-100 דציבלים ואף יותר, במיוחד כאשר המסוק פועל בתפוקה מלאה או טס במהירות גבוהה. 

טיסת ינשוף. רעש עז מהמנועים (צילום: שאטרסטוק)

הרעש האינטנסיבי יוצר אתגרים שונים, במיוחד בטיסות רפואיות שבהן יש צורך בתקשורת מדויקת ובסביבה תומכת. הקושי לתקשר באופן ישיר מחייב שימוש באוזניות ומערכות קשר מיוחדות כדי לאפשר דיאלוג ברור בין הצוותים הרפואיים, הטייסים והנוסעים. 

עבור החטופים הנמצאים במצב נפשי ופיזי רגיש, רעש כזה עשוי להעצים את תחושת המתח והחרדה. כדי להתמודד עם ההשפעות השליליות של הרעש, מסוקי הינשוף מצוידים במערכות קשר מתקדמות ואוזניות מסננות רעש המסייעות לצוותים לשמור על תקשורת יעילה.

במהלך טיסות החילוץ, הצוותים מתמקדים ביצירת סביבה נוחה ככל האפשר לנוסעים. הם דואגים להרגיע את החטופים ולהעניק להם טיפול רפואי המותאם לתנאי הרעש והרעידות, תוך שמירה על יציבות הציוד ותפקוד מלא של הצוות הרפואי. 

זמן הטיסה הצפוי ממוקדי החילוץ בדרום הארץ, סמוך לרצועת עזה, עד לבית החולים תל השומר עומד על כ-30 עד 40 דקות, תלוי בתנאי מזג האוויר ובנתיב הטיסה שנבחר. מסוק הינשוף מאפשר פינוי מהיר ובטוח, תוך שמירה על יציבות ונוחות לנוסעים, כולל טיפול ראשוני לנפגעים במהלך הטיסה.

 

Get our best recipes & expert tips right into your inbox!

Join over 10k subscribers

By submitting above, you agree to our privacy policy.
Tags:
Share this post: