בהשתתפות עשרות בני משפחה, חברים וסטודנטים התקיים אתמול (א') באוניברסיטת תל אביב ערב הנצחה מרגש לזכרה של מאיה פודר ז"ל, סטודנטית לקולנוע וטלוויזיה, שנרצחה במסיבת "הנובה". האירוע התקיים ביוזמת אגודת הסטודנטים והסטודנטיות כחלק מפרויקט "בדרכם", שמטרתו להנציח את נרצחי ונופלי האוניברסיטה מאז ה-7 באוקטובר.
אילה פודר, אמה של מאיה, שיתפה בזיכרונותיה: "לפעמים אנחנו קוראים לזה הנצחה ולפעמים אנחנו מעדיפים לקרוא לזה הנכחה, להשאיר את מאיה קיימת ונוכחת… להשאיר אותה משמעותית. מאיה הייתה ילדה, נערה, אישה, יוצרת, חכמה, מצחיקה נורא ואוהבת מאוד. הכל היה בעוצמות מטורפות. היא אהבה ללכת על הקצה, לחקור כל דבר ובאמת הייתה בה חיות שאל מול המוות קשה לתפוס את זה. אני מסתכלת על התמונות שלה, ומשהו בטלטלה הזאת של החיים שבין לבין הוא בלתי אפשרי. הנוכחות שלכם, והמעטפת שאתם נותנים לנו עושה את זה קצת יותר אפשרי אז תודה לכולכם".
מאיה, בת 25 במותה, הייתה דמות יצירתית, מצחיקה ומלאת שאיפות. חבריה סיפרו באירוע כי "שאיפתה לעולם הרמוני וקליל הם צוואה לכולנו". במהלך הערב הוקרנו סרטים שמאיה יצרה במהלך לימודיה ואף הושקה קולקציה מיוחדת של תכשיטים, שנוצרה בהשראת צחוקה של מאיה. כמו כן, הערב לזכרה עוצב בהשראת הדברים שאהבה: יין וגבינות, טורניר פוצ'יוולי לכבוד אהבתה לספורט והקרנת הסרט האהוב עליה "הארי פוטר".
דניאל זילבר, יו"רית אגודת הסטודנטים והסטודנטיות אמרה: "מדובר בפרויקט דגל של אגודת הסטודנטים והסטודנטיות. אני שמחה על שיתוף הפעולה המרגש מצד המשפחה והחברים, שמעניקים לנו את הזכות להכיר את מאיה ולזכות בהצצה קטנה לעולמה. מאז פרוץ המלחמה, אנו פועלים להנצחת זכרם של הסטודנטים שנפלו, ואני גאה שהצלחנו להרחיב את היוזמה ולהפוך אותה לסדרה של אירועים מרגשים ומשמעותיים. חשוב לי שכולם ידעו כי האגודה כאן כדי להוות מעטפת תומכת עבור המשפחות, החברים וכלל הקהילה הסטודנטיאלית".
פרויקט ״בדרכם״ הוא יוזמה של אגודת הסטודנטים והסטודנטיות של אוניברסיטת תל אביב, שנועד להנציח את 19 הנופלים והנופלות של האוניברסיטה מאז השבעה באוקטובר. אובדנם הותיר חלל עמוק בלב הקהילה הסטודנטיאלית והמיזם מבקש לשמר את מורשתם באמצעות מפגשים אינטימיים אישיים. במסגרת המיזם מדי חודש יתקיים אירוע הנצחה בהשתתפות משפחתו וחבריו של החלל שיפתחו לנו צוהר קטן לעולמם של הנופלים, התחביבים שלהם, האהבות והחלומות שהניעו אותם בחייהם, וכמובן סיפורי הגבורה מהמלחמה.