יצרנית האודיו EarFun עדיין לא זכתה למספיק הכרה בישראל, למרות שהיא מקבלת ביקורות טובות והמוצרים שלה מתומחרים בצורה נוחה. EarFun הסינית הוקמה בשנת 2018, כאשר היא מציעה לרכישה אוזניות מסגנונות שונים: in ear, over ear ועיצוב פתוח, בנוסף, לרמקולים. ה-Air Pro 4 הן אוזניות המתומחרות בצורה נוחה מאוד ביחס לתמורה שהן נותנות – 225 שקל לאחר הנחות.
ערכת ה-Air Pro 4 של EarFun (צילום: יחצ)
עיצוב ושליטה: מארז נשיאה מעט שמנמן אבל עם תאורה פנימית
ה-Air Pro 4 מגיעות בעיצוב הגבעול הפופולארי. הן מגיעות בצבע שחור עם אזור חיצוני בציפוי כסוף. הן בסך הכל נראות טוב אבל מעט פלסטיקיות. הן כוללות מיגון מפני רטיבות בתקן IPX5, כך שלא אמורה להיות בעיה להזיע איתן או ללכת בגשם.
מארז הנשיאה בצבע שחור, הוא מעט שמנמן אבל לא גדול, כך שהוא נכנס לכיס המכנסיים, אבל מורגש שם היטב. המארז כולל 3 נורות לבנות בצד החיצוני שלו עבור חיווי על מצב הסוללה ויש גם תאורה פנימית לבנה בצד הפנימי של המארז כאשר פותחים אותו.
לאוזניות יש שני משטחי מגע עגולים ולא גדולים בכל אחת מהן עבור השליטה בהן. ניתן להתאים את השליטה דרך האפליקציה ולתפעל את כל הדברים החשובים דרכן, בין אם זה ווליום, מעבר שירים או סינון רעשים ועוזרת קולית של הסמארטפון. לאוזניות גם חיישן המזהה הסרה שלהן מהאוזניים לעצירה/המשך ניגון.
EarFun – Air Pro 4 (צילום: צחי הופמן)
האפליקציה של החברה – EarFun Audio היא חלק חשוב בחוויית השימוש של ה-Air Pro 4. היא כוללת חיווי על מצב הסוללה בכל אוזנייה ובמארז, מעבר בין מצבי סינון הרעשים (ANC), אקולייזר עם פרופילים מוכנים וגם התאמה אישית. בנוסף, יש כאן מצב בשם – My Sound Profile אשר מבצע בדיקת שמע ואז יוצר פרופיל סאונד אישי. אני פחות אהבתי את הפרופיל שהאפליקציה יצרה לי וויתרתי עליה.
האפליקציה גם מאפשרת להתאים בקלות את השימוש של האוזניות עם שני מכשירים במקביל, להגדיר שימוש בתקן צריכת אנרגיה נמוכה בלוטות LE עבור סמארטפונים תומכים ויש להן גם תמיכה בתקן Auracast אשר מאפשר להתחבר לטלוויזיות או מכשירים ציבוריים אחרים (למשל, טלוויזיה תומכת בתור לרופא).
אפליקציית EarFun Audio (צילום: צילום מסך)
סאונד ושיחות: תמיכה באיכות שמע גבוהה
האוזניות מגיעות עם בלוטות׳ 5.4, מתחברות בצורה מידיית לסמארטפון ותומכות בקודקים איכותיים כמו LDAC לאיכות שמע גבוהה ו-aptX adaptive המציע איכות שמע הקרובה לזאת של CD. כאשר מפעילים LDAC אי אפשר להתחבר לשני מכשירים במקביל. איכות הסאונד טובה, במיוחד כשמסתכלים על המחיר שלהן. האוזניות שמות דגש על באס, אבל לא באופן שמאפיל על הצלילים, אלא בצורה שמחדדת אותו מעט מעל צלילים אחרים. הסאונד עצמו ברור, מודגש, נקי יחסית וכזה שקרוב לאוזניות יקרות בהרבה.
אפשר היה לצפות שאיכות ה-ANC תישאר בגבול הבינונית, אבל דווקא EarFun הצליחה להפתיע פה. מדובר בסינון רעשים שמורגש היטב ומפחית רעשי רקע כמו אלו של מזגן וצלילים מונוטוניים אחרים, כאשר יש לאוזניות 5 מצבי סינון שונים שניתן לבחור דרך האפליקציה (סינון חזק, מאוזן, אדפטיבי לסביבה, אדפטיבי לאוזן ורעשי רוח), בין רוב המצבים לא הרגשתי הבדל, אבל דווקא המצב המוקדש לסינון רעשי רוח היה מוצלח ועשה עבודה טובה.
המצב שקיפות (Ambient Sound) אומנם מאפשר לצלילים מהסביבה להיכנס לתוך האוזניים וגם יש לו שני מצבים (רגיל וטבעי), אבל לא מדובר בתכונה שעובדת בצורה מספיק טובה. אני הרגשתי שהאוזניים שלי יחסית סתומות תוך כדי השימוש, כך שזה לא פתרון טוב עבור שיחות עם אנשים שנמצאים בסביבה הפיזית הקרובה.
מבחינת איכות שיחות טלפון, לאוזניות 6 מיקרופונים (3 בכל אוזניה), הם מסוגלים לדברי החברה להבדיל בין קולות אנושיים לרעשי סביבה ולהפחית את הרעשים ברקע. בשיחות שביצעתי עם האוזניות גם במשרד וגם ברחוב, לא קיבלתי תלונות מאנשים ושמעו אותי היטב. בהקלטת שיחה שביצעתי ברחוב, שמעו את הקול שלי מעט מעומעם אבל ברור.
מארז נשיאה מעט שמנמן (צילום: צחי הופמן)
סוללה: יש טעינה אלחוטית
זמן הסוללה של האוזניות עומד על 7.5 שעות ניגון עם ANC וסך הכל 35 שעות עם מארז הנשיאה. טעינה מלאה שלהן לוקחת כשעתיים באמצעות כבל או 3.5 שעות דרך טעינה אלחוטית.
מחיר: 320 שקל דרך אתר החברה או 225 שקל בשימוש בקוד קופון AP425OFF (זהו לא לינק אפילייט או קוד קופון של תוכנית שותפים)
בשורה התחתונה, אם לא בא לכם להשקיע יותר מדי באוזניות, אני חושב שהתמורה שה-Air Pro 4 מספקת מוצלחת. מלבד סאונד באיכות טובה, סינון רעשים מורגש היטב וגם יכולת לבצע שיחות טלפון ללא הפרעות, עושר התכונות ש-EarFun מציעה כאן כולל: 6 מיקרופונים, חיישן לזיהוי הסרה שלהן מהאוזניים, טעינה אלחוטית, גוגל Fast Pair (לחיבור מהיר לסמארטפונים מבוססי אנדרואיד) וקודקים לאיכות שמע גבוהה.
לסקירות נוספות, כנסו ל-TheGadgetReviews.com