Search

ישראל סבן | ישראל סבן מנהל חדשות

Search
Close this search box.

ישראל סבן: הבינה המלאכותית החדשה של גוגל שתלמד ותחקור בשבילכם בקצב מסחרר

גוגל השיקה לאחרונה פלטפורמת בינה מלאכותית פורצת דרך שתחסוך לכם הרבה שעות מול המסך: המודל החדש מסוגל לטפל בעשרות קבצים מסוגים שונים גם יחד, לנתח אותם, לעבד, לסכם, לענות על שאלות ואפילו להכין ממנו פודקאסט.

זה החל באמצע 2023 כאשר גוגל השיקה את NotebookLM – ראשי תיבות של Notebook Language Model  – כלי חדשני המבוסס על בינה מלאכותית שנועד לסייע למשתמשים בניהול מידע ולמידה. הפלטפורמה, שפותחה כחלק ממהלך מתמשך של גוגל בתחום הבינה המלאכותית, נועדה לענות על צרכים של סטודנטים, חוקרים, ואנשי מקצוע שדורשים כלי מתקדם לניהול וניתוח מידע אישי ומקצועי.

NotebookLM מתבלט בכך שהוא מסוגל "להבין" מגוון סוגי טקסטים בצורה ייחודית: משתמשים יכולים להעלות אליו מסמכים בפורמטים שונים כמו  מסמכי טקסט, פידיאף ואפילו סרטוני יוטיוב. הכלי יודע לנתח את התוכן בצורה אינטואיטיבית, להציע תקצירים, לספק תשובות מבוססות, ולבצע הצלבות מידע חכמות, כך שמשתמשים יכולים להתמקד במה שחשוב באמת מבלי לבזבז שעות על עיבוד ידני של מסמכים.

NotebookLM. טיפול בקבצים בו זמנית (צילום: צילום מסך)

הכלי הפך ללהיט מאז השקתו, אך החידושים בו לא נעצרו שם. בחודשיים האחרונים הושקו עדכונים חשובים. ראשית, גוגל הציגה את NotebookLM Plus – גרסה פרימיום שמיועדת ללקוחות ארגוניים ומציעה תמיכה באבטחה מתקדמת,  הגדלת מגבלות שימוש (עד 500 מחברות עם עד 300 מקורות כל אחת), ותכונות מתקדמות נוספות שמותאמות לעסקים.

בנוסף, הכלי מציע כעת גם סקירות שמע אינטראקטיביות,  בהן משתמשים יכולים להאזין לתקצירים בפורמט המדמה פודקאסט, מה שמקל על גישה למידע תוך כדי תנועה.

באוקטובר 2024 הסירה גוגל את התג "ניסיוני" מהפלטפורמה, מה שמעיד על יציבותה ובשלותה. בכך, הפלטפורמה הפכה לאחת המובילות בעולם, בזכות היכולת להתמודד עם צרכים משתנים של משתמשים, תוך שמירה על חוויית שימוש פשוטה וידידותית.

השימוש ב-NotebookLM קל ואינטואיטיבי: המשתמשים מעלים את המסמכים הרלוונטיים ומקבלים מענה לשאלות, ניתוחי טקסט מותאמים, ותובנות ברורות מתוך החומר. לדוגמה, סטודנט יכול להעלות חומרים מהקורסים שלו ולשאול שאלות ישירות על התכנים, ולקבל תשובות עם הפניות מדויקות. תכונה זו לא רק חוסכת זמן אלא גם מעמיקה את הבנת המשתמשים בנושאים מורכבים.

מטה גוגל. בינה מלאכותית מזהה רגשות (צילום: שאטרסטוק)

יתרון נוסף של הכלי הוא יכולתו "ללמוד" את המשתמשים לאורך זמן. עם כל שימוש, הפלטפורמה מתאימה את עצמה לצרכים האישיים של המשתמש, מה שהופך אותה לכלי יעיל יותר לאורך זמן. עם זאת NotebookLM אינו חף מחסרונות. הכלי תלוי מאוד באיכות התכנים שמועלים אליו. אם המסמכים אינם ברורים או מכילים טעויות, התוצאות עשויות להיות שגויות. כמו כן, התמיכה במספר שפות עדיין מוגבלת, מה שיכול להוות מגבלה למשתמשים שאינם דוברי אנגלית. 

אחת התכונות החדשניות ביותר שהושקו לאחרונה ב-NotebookLM היא האפשרות ליצור פודקאסטים אינטראקטיביים. הפלטפורמה מסוגלת לקחת תוכן שהוזן אליה, כמו מסמכים, סרטונים או חומרי מחקר, ולהפוך אותם לתקצירי שמע מותאמים אישית.

התוכן המוקלט מוגש בפורמט המדמה שיח דינמי ומעניין, בדומה לפודקאסטים פופולריים. תכונה זו מאפשרת למשתמשים להאזין למידע החשוב להם תוך כדי תנועה, ללא צורך לקרוא את החומרים בעצמם. הפודקאסטים המופקים מסייעים להפוך תהליכי למידה וניהול מידע לקלים ונגישים יותר, ומציעים חוויית שימוש מתקדמת במיוחד עבור אנשים עסוקים או למי שמעדיף ללמוד דרך האזנה.

אבל יש גם חסרון: כאמור בעברית הפלטפורמה מקרטעת, הטקסט עדיין משובש, ואין כל אפשרות ליצור פודקאסט בשפתנו. אבל הנסיון מלמד שגוגל נוהגת לעברת כל פיתוח, וסביר ששפת העברית תתווסף בעתיד הלא רחוק.

 

Get our best recipes & expert tips right into your inbox!

Join over 10k subscribers

By submitting above, you agree to our privacy policy.
Tags:
Share this post: